Na skróty -> | Spis Pracowników | Plany Zajęć | Kontakt | PL EN|

T.52.

Słowo wstępne
Małgorzata DURYDIWKA: Turystyka kulinarna – nowy (?) trend w turystyce kulturowej  Food Tourism – A New (?) Trend in Cultural Tourism

Monika KORDOWSKA, Małgorzata KOWALCZYK, Sylwia KULCZYK: Smakowanie natury – o przyrodniczych korzeniach turystyki kulinarnej Tasting Nature – T e Natural Roots of Culinary Tourism
Joanna TOMCZAK: Szlak kulinarny jako przykład szlaku tematycznego
A Culinary Trail as an Example of a Teme Trail
Katarzyna DUDA-GROMADA: Biroturystyka w Polsce – charakterystyka zjawiska Beer Tourism in Poland
Marta DEREK: Kierunki rozwoju usług gastronomicznych w warszawskiej dzielnicy Śródmieście  Trends and Developments in Eating Establishments in Warsaw’s Borough of Śródmieście
Paulina KOSOWSKA: W poszukiwaniu smaków Berlina – wybrane aspekty oferty gastronomicznej w dzielnicy Friedrichshain-Kreuzberg Exploring the Flavors of Berlin – Selected Aspects of Gastronomy in Friedrichshain-Kreuzberg
Piotr KOCISZEWSKI: Możliwości rozwoju turystyki kulinarnej w Czarnogórze Opportunities for Development of Food Tourism in Montenegro

Mikołaj MADUROWICZ: O łaknieniu poznawczym A Thirst for Knowledge